Vilken vikt ska jag välja på min flokati-matta?

2800g / m2 eller 1700g / m2?

En av de vanligaste frågorna vi brukar få är ”vilken tjocklek ska jag välja?” eller också: ”Är det värt att betala mer för den tyngre flokati-mattan?”

Båda tjocklekarna ser ganska lika ut. Om du går in i ett rum skulle det vara svårt att omedelbart se vilken tjocklek denna flokati-matta har. Om du såg de två olika mattorna sida vid sida skulle du genast kunna se vilken som såg bättre ut.

Den stora skillnaden känner man – genom att stå och gå på den eller genom att känna med handen. Detta är nog den främsta anledningen till att betala för den tjockare flokatimattan på 2800 g / m² för den känns helt enkelt mycket bättre.

När du går på mattan på 2800g/m2 känns den härligt mjuk och fluffig under foten och du kan inte känna ett hårt golv genom den.

Med den lättare tjockleken på 1700 g / m2 kan man känna golvets hårdhet igenom den en aning.

En annan skillnad i känslan är temperaturen. Båda mattorna känns varmare än något kallt golv de ligger på, men de tjockare flokati-mattorna kommer att stoppa kylan från golvet ännu mer.

Flokati-mattor som är tunnare är lättare att tvätta och hantera. Du kan få plats med mattor med tjockleken 1700g/m2 som är 140x200cm eller 170x240cm stora i en normalstor tvättmaskin.

Du kan se skillnaden i utseende på bilderna till höger. Kom ihåg att vi erbjuder fria leveranser och fria returer, så att du ska kunna känna dig trygg i ditt köp.